Du er her

Holtug energilandsby

Holtug er Stevns Kommunes energilandsby; her er godt miljø og grøn energi i fokus. Du kan selv få økonomiske fordele og gavne miljøet ved at bruge erfaringer fra Holtug.

Energilandsbyen er ét af de 25 ambitiøse initiativer i Klimahandleplan 2012-2015 (pdf). Projektet havde en toårig indkørselsperiode fra 2013-14 og resultatet af denne periodes arbejde står beskrevet i energilandsbyer, status (pdf).

I Holtug bor der 268 personer fordelt på 124 adresser.

Værd at vide om Holtug energilandsby

Fold alle ud
 • Hvad er en Energilandsby?

  En energilandsby er en landsby, der gør en indsats for at mindske energiforbruget og/eller øge andelen af vedvarende energi. Det kan f.eks. være at lave energirenoveringer, installere vedvarende energianlæg eller andre former for klima- og energitiltag.

 • Hvorfor energilandsby på Stevns?

  På Stevns har vi især mange ældre huse i landsbyerne. Det giver potentiale for energibesparelser i bygninger, som både er til gavn for klimaet og for dig. Du vil kunne spare penge på el og/eller varme, opnå et bedre indeklima og så kan de lokale energitiltag være med til at gøre lokalområdet til et mere attraktivt sted at bosætte sig.

 • Hvor kan jeg få mere at vide?

  Hvis du gerne vil i kontakt med kooordinationsgruppen i Holtug så skal du kontakte Lone Clausen. Mobil: 26280509, Email: lc@dirkete.org

  I Holtug bor Tom som er klimaagent. Han har lavet en del energitiltag på sit hus, og viser dem gerne frem og fortæller om sin erfaring. Her kan du læse om hans hus og finde kontaktoplysninger til ham.

  Stevns kommune hjælper dig med generelle råd og vejledninger:

  Energirenovering af dit hus
  Lokal regnvandshåndtering
  Kridtstenshuse på Stevns (pdf)

Sidst opdateret

23.08.2019