Kørsel til læge og speciallæge

Stevns Kommune tilbyder kørsel til praktiserende læge og speciallæge, hvis du er pensionist og ikke kan benytte den offentlige transport (tog, bus og flextur).

Værd at vide om kørsel

• Hvornår er jeg berettiget til kørselsordning?

Som udgangspunkt skal du selv sørge for at arrangere og betale for kørsel til læge og speciallæge. For at komme med i kørselsordningen skal du være:

• Pensionist
    • I sygesikringsgruppe 1
    • Helbredsmæssigt ude af stand til at benytte offentlige transportmidler (tog, bus og flextur).
  • Hvordan bestiller jeg kørsel til læge og speciallæge?

Ved bestilling (og afbestilling) af kørsel skal du kontakte kørselskontoret senest dagen før kørslen skal finde sted. Samtidig med bestilling af kørsel, skal du bestille evt. hjemkørsel.

Ved henvendelsen vurderer vi om dine helbredsmæssige forhold berettiger til kørslen.

Du kan kontakte kørselskontoret:
    mandag - fredag kl. 8.00 - 10.00

• Jeg har akut behov for kørsel i lægens konsultationstid

Hvis du har et akut behov for at blive kørt til læge, skal du kontakte kørselskontoret hurtigst muligt.

Hvis du ikke kan nå at ringe inden kl. 10.00, så få lægehuset til at ringe og bestille kørslen.

• Hvornår skal jeg være klar til afhentning?

Du skal være klar til at køre 5 min. før den tid, der er aftalt med kørselskontoret. Nogle gange skal I være flere i bilen.

• Skal jeg betale for kørslen?

Er du blevet bevilliget kørsel til læge og speciallæge, så skal du ikke betale for kørslen med Flextrafik, det gør Stevns Kommune.

• Hvad er de særlige regler for kørsel til lægevagt?

Du skal selv sørge for og betale din kørsel til lægevagt.

I særlige tilfælde kan du søge om at få udgifterne til kørslen tilbage, hvis du er:

• Pensionist
    • I sygesikringsgruppe 1

Du skal sende regningen til kørselskontoret med oplysning om dato og tidspunkt for kørslen til og fra lægevagten, beløb samt navn og cpr-nummer.

• Hvad siger loven?

Stevns Kommune planlægger kørsel til praktiserende læge og speciallæge efter sundhedslovens § 170.

25.02.2019