Du er her

Lær at tackle kronisk sygdom

Du kan lære at leve med dine smerter, hvis du har en kronisk sygdom.

Kan du nikke genkendende til:

 • Generende symptomer, som du gerne vil have hjælp til at håndtere?
 • Bekymring over din fremtid?
 • Brug for inspiration til at leve en mere aktiv hverdag?

På kurset ’Lær at tackle kronisk sygdom’ kan du få inspiration til, hvordan du kan tackle de problemer og udfordringer, der følger med en kronisk sygdom. Du lærer teknikker og redskaber, der hjælper dig til at leve det bedst mulige liv med din kroniske sygdom.

Værd at vide om kronisk sygdom

Fold alle ud
 • Hvordan foregår kurset?

  Kurset er for alle voksne borgere med kronisk sygdom og deres pårørende. Kurset er gratis.

  Stevns Kommune udbyder pt. 2 kurser årligt. Kurset løber over seks kursusgange, hver gang á 2½ time. Der er 10-15 deltagere på holdet.

  Arbejdsformen er en blanding af minioplæg fra instruktørerne, gruppediskussion, øvelser og individuelt arbejde og emnerne vi arbejder med kurset går på tværs af diagnoser.

 • Hvem underviser på kurset?

  Det er et afgørende princip, at alle er lige på kurset. Det indebærer, at det er mennesker med kronisk sygdom, der underviser. Instruktørerne ved altså, ’hvor skoen trykker’, og hvordan det føles, når sygdom sætter begrænsninger i hverdagen.

  Udover at kende til problemerne indefra har instruktørerne gennemført en uddannelse, der gør dem i stand til at lede kurser for mennesker med kronisk sygdom.

 • Hvornår er der kursus næste gang?

  Dato for næste kursus er endnu ikke planlagt, men du er velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i at vide mere.

  Vi skriver om det her på stevns.dk, når der kommer nye kurser og annoncerer også i lokalavisen.

Sidst opdateret

12.09.2018