Nu er Stevns Klint også en smuttur værd

Dato: 07. marts 2018
  • Stevns Klint og kystlinjen.

    Stevns Klint er en smuttur værd.

Torsdag den 15. marts ’åbner’ Realdania døren til 50 steder i Danmark, som byder på en særlig oplevelse - steder, som er en smuttur værd. Stevns Klint er et af stederne!

Smutturen er en inspirationsguide over 50 unikke steder i den danske natur. Det er naturoplevelser og steder, som mange danskere og turister måske ikke kender, og guiden skal være med til at få flere til at besøge de 50 udvalgte steder.

’Sidste år lavede vi en afstemning på vores Facebook-side, så vi kunne finde frem til, hvilket af vores mange smukke steder, vi ville indstille til Realdania. Stevns Klint vandt med en stor margen, og kom derfor med i den store pulje af steder, Realdanias udvælgelseskomité skulle vælge imellem’, fortæller Flemming Petersen, der er formand for Plan, Miljø og Fritid og tilføjer:

’Jeg er rigtig glad og stolt over, at Stevns Klint slap gennem nåleøjet, for der er bare så mange oplevelser langs hele klinten, som vi gerne vil dele og vise frem’, slutter Flemming Petersen og sender samtidig en åben invitation ud til kommunens lokale åbningsarrangement torsdag den 15. marts.

Det kommer til at foregå på Stevns Fyrcenter fra kl. 17.00-19.00, hvor Thomas Tram Pedersen, der er afdelingsleder hos Museum Sydøstdanmark, inviterer på en ’walk and talk’. Her vil han fortælle om koldkrigsanlægget og afdække historierne bag de fysiske spor, der er at finde i landskabet. Og hvem ved, måske sniger der sig også en lille historie med om verdensarven?

Stevns Kommune byder på en grillpølse og en sodavand.

Fakta: Hvorfor har Realdania lavet smutturen?

Smutturen er lavet for at: 1) øge synligheden af og interessen for offentligt tilgængelige og måske oversete naturgivne steder i Danmark - for at tiltrække flere besøgende, 2) fremme investeringer ift. de specifikke steder i kommunerne og 3) samle viden og fakta om lokale, stedbundne potentialer.

På Smutturen.dk kan du fra den 15. marts finde alle de 50 steder, der er en smuttur værd ved hjælp af et danmarkskort. Du kan både læse om stederne, se flotte billeder derfra, lave en rejseplan og se en listevisning over alle de steder, der er i nærheden af dig lige nu. Du kan tilgå siden fra computer, tablet og telefon og du kan både bruge siden som inspiration og praktisk rutevejledning, når du sidder derhjemme, er i sommerhuset eller langt ude i skoven.

Blandt de andre udvalgte smutture er f.eks. Opalsøren på Bornholm, Grenen i det nordligste Jylland, Bøllemosen i Skodsborg og Mandø, hvor du kan opleve tidevandet oversvømme vejene.

Kontakt

Flemming Petersen
Formand
Plan, Miljø og Fritid
Mobil: 21 46 89 63

Sidst opdateret

12.03.2018