Lej din helårsbolig ud op til 100 dage om året

Date: 12. september 2019
  • Grafik: Hustage

    En ny lov giver alle ret til at leje deres helårsbolig ud.

Folketinget har gjort det muligt at udleje sin helårsbolig 70 dage om året. Nu har Kommunalbestyrelsen besluttet at øge antallet af dage til 100 dage.

Beslutningen kommer i forlængelse af kommunens turismestrategi, som har som et af sine indsatsområder at skabe flere overnatningssteder.

’Vi er godt i gang med at forløse et turismepotentiale for Stevns, og derfor kommer vi til at mangle overnatningsmuligheder i fremtiden’, udtaler Anette Mortensen, borgmester og tilføjer:

’Den store økonomiske turismegevinst kommer, når vores gæster bliver i flere dage, for så bruger de i højere grad vores butikker, spisesteder osv. Herudover tror vi på, at flere turister, som bliver længere, vil trække endnu flere til, hvilket skaber yderligere økonomisk vækst. Vi skal simpelt hen gøre lagkagen større, og det forudsætter altså, at turisterne har et sted overnatte’.

Fakta

Muligheden for korttidsudlejning trådte i kraft den 1. maj 2019, da Folketinget tidligere har vedtaget et tillæg til campingloven, som giver alle med en helårsbolig ret til at leje den ud 70 dage om året.

Kommunerne kan lokalt vælge at øge antallet af udlejningsdage op til 100 dage.

Loven gælder også for byer med helårsbopligt.

Fra 1. januar 2021 skal udlejningen ske via en digital platform, som indberetter udlejning til SKAT.

Udlejning af enkeltværelser er ikke omfattet af denne lovgivning.

Kontakt

Anette Mortensen
Borgmester
Tlf.: 56 57 50 10
Mobil: 22 94 04 33

Sidst opdateret

20.09.2019